23 Perkara Yang Ibu Beranak Sulung Perlu Jangka Ketika Di Bilik Bersalin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua, Dah bersedia untuk bersalin? Biasalah kan, bila dah masuk kandungan 30 minggu ni, mesti hati sentiasa berdebar-debar dan risau sebab tak sabar menunggu kelahiran bayi, lebih-lebih lagi jika sedang hamil anak sulung. Betul tak? Bagi ibu yang mengandung anak sulung, saya nak kongsikan beberapa perkara yang perlu ibu hamil perlu jangka, ketika di bilik bersalin. […]

Read more

8 Tips Untuk Elak Sembelit Semasa Berpantang

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 🙂 Mesti seronok kan, bila kehamilan dah masuk trimester ketiga. Lebih-lebih lagi, jika sekarang ni, dah masuk minggu ke-36. Biasanya kan, orang panggil menunggu hari, jika kehamilan dah masuk minggu ke-36. Sebab, ibu hamil akan bersalin bila-bila masa je.   Bagi yang masih mencari cara membuat air selusuh bagi membantu untuk memudahkan bersalin, boleh baca […]

Read more

8 Peranan Suami Dalam Membantu Mencegah Isteri Dari Gila Meroyan Semasa Berpantang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.. 🙂 Gila meroyan boleh berlaku kepada mana-mana ibu yang baru bersalin. Jika tidak di rawat dengan segera, ia boleh berlarutan seumur hidup. Jangan terkejut, kalau kita di kejutkan dengan berita seorang ibu membaling bayi yang baru lahir dari apartment yang setinggi 20 tingkat. Seorang ibu yang sihat dan normal, sudah pasti tidak ingin mencederakan bayi […]

Read more

[TESTIMONI] SET BERPANTANG SHAKLEE BANTU IBU ANAK 5 TIDAK MUDAH LETIH DAN BERAT BAYI CEPAT NAIK

  Salam dan hai semua..Nama saya ereena hamzah. Boleh panggil Aryn. Saya berasal dari Papar Sabah. Saya adalah ibu kepada 5 orang anak kecil dan baru sahaja habis berpantang selepas melahirkan anak ke 5 Semasa mengandungkan anak ke 5, doktor sahkan bayi dalam kandungan saya kecil dan menyebabkan saya bertemu Pakar O & G setiap 2 minggu. Hal ini memang […]

Read more

Nutrisi Penting Untuk Ibu Berpantang Czer Agar Luka Cepat Sembuh Luar Dalam

Assalamualaikum semua.. 🙂 Tahniah fatim ucapkan buat anda yang dah bersalin. Tidak kira bersalin normal atau melalui czer, ia tetap memerlukan penjagaan luar dan dalam dengan pilihan cara berpantang yang terbaik. Setiap ibu yang bersalin, berpantang dan lebih-lebih lagi yang czer, mesti ingin cepat sembuh dan luka baik dengan cepat, betul tak? Jadi, hari ni fatim nak berkongsi sebuah video […]

Read more

[TESTIMONI] Ekzema Dan Asma Berkurangan Selepas Amalkan Set Berpantang Shaklee

Bukan mudah nak menjalani kehidupan harian apabila menghidapi masalah ekzema dan athma SERENTAK! Namun, itulah kenyataan yang terpaksa dihadap oleh Puan Fadzilah Ismail saban hari sedari kecil lagi. Makanan laut dan habuk memang musuh utama beliau sehingga gatal merenyam sampai berdarah. Kemuncak masalah ini ketika beliau hamil anak ke-3 sehingga berlarutan sampai lepas bersalin. Masa tu, Fadzillah dah mula amalkan set berpantang […]

Read more

[TESTIMONI] Badan Lebih Bertenaga & Susu Badan Sentiasa Melimpah Sepanjang Berpantang

SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG Hai semua. Assalamualaikum! Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee. Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3 tahun lepas lagi.   Tapi sebab baru first time mengandung kan, so lagi […]

Read more
1 2 3 4