Keputihan Boleh Mengganggu Alat Kelamin Wanita Dan Cara Atasinya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. ūüôā

Bercerita tentang wanita ni, memang seronok dan best sangat, sebab ia mempunyai 1001 cerita. Dari kesihatan dalaman, kecantikan dalaman dan kecantikan luaran.

Sebagai seorang wanita yang normal dan sihat, ketiga-tiga ini adalah sangat penting.Pagi ini, fatim nak bercerita sedikit mengenai keputihan. Biasa dengarkan keputihan ni.

Keputihan ini adalah normal untuk berlaku kepada seorang gadis atau wanita yang dah berkahwin. Kenapa berlaku? Mungkin terdapat beberapa faktor yang boleh menyumbang kepadanya. Jika berlaku semasa hamil, keputihan yang normal, maksud fatim, yang tidak terlalu teruk adalah perkara biasa.

Ye lah kan, masa pregnant ni, segala hormon tunggang langgang. Sebab itu, ada waktu emosinya ibu hamil ni, mudah sangat terganggu. Sensitif yang teramat, cepat moody. Tapi, ibu-ibu, jangan stress sangat, k masa pregnant ni. Sebab ibu hamil yang mudah stress, boleh melahirkan anak yang ada masalah ADHD. ūüôā

Berbalik kepada cerita Keputihan. Bagaimana nak tahu, kalau kita ada masalah keputihan?

 

Adakah anda mengalami masalah berikut?

  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila ‚Äėbersama‚Äô suami?
  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

JANGAN ANGGAP KEPUTIHAN SEBAGAI PERKARA REMEH

Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

 

  • Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
  • Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

 

 

 

Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat 
.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
 

Vitamin Shaklee dapat membantu?

 

Klik untuk buat belian secara online

 

 

TESTIMONI

 

 

 

 

1) Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita.. baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami¬†masalah sembelit¬†dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet “Dilla ko ni berak tahi batu ke?” tapi itulah kenyataannya. Bayangkan semenjak dari dulu mama “terseksa” setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang.¬†Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.¬†

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.

 

 

keputihan-crop3

 

testimoni keputihan2

 

 

 

 

Macam customer ni. Lepas hilang masalah keputihan, beliau teruskan dengan set kesuburan. Alhamdulillah, tak sampai 2 bulan, beliau di sahkan positif hamil. ūüôā

 

 

 
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Jika Berminat, boleh hubungi saya:
  • sms/whatsapp sahaja :¬† 011-3201 4534 / 011-3201 4534 (fatim)

"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM 75 UNTUK SELURUH MALAYSIA .

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA‚ÄĚ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *