10 Tips Agar Kulit Bebas Dari Masalah Jerawat

    1. Jangan cuci muka anda dengan berlebihan. Kulit yang kotor tidak menyebabkan munculnya jerawat. Pembasuhan muka yang terlalu kerap dan agak kasar akan menyebabkan muka anda menjadi mudah luka dan sensitif. Malah boleh menyebabkan jerawat anda menjadi lebih parah lagi. Sama juga dengan skrubs dan juga sabun yang mempunyai kandungan kimia yang kasar. Sebaiknya, basuh muka terutama di […]

Read more

Petua Dan Tips Kecantikan 3

8 TIPS AGAR KULIT KEKAL LEMBAB DAN TIDAK KERING   TIPS #1 : Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih daripada itu. Sekiranya badan tidak mendapat cukup air, ia akan menyebabkan tubuh anda dehidrasi. Minuman seperti kopi dan teh harus diambil secara sederhana saja. Ini kerana sebahagian daripadanya akan memberi kesan sampingan. Sebagai […]

Read more

7 Petua Dan Tips Kecantikan 2

Untuk menjaga kecantikan luaran, banyak tips yang boleh anda cuba. Mana yang berguna dan berkesan pada anda, cubalah buat secara konsisten. Namun begitu,  untuk membuatkan kecantikan luaran bertahan, cubalah untuk amalkan tips yang bagus untuk kecantikan dalaman. Bak kata orang, apa yang kita makan, itulah yang akan kelihatan pada luaran kita. Samalah macam kalau kita makan makanan yang banyak bawang […]

Read more

Petua Dan Tips Kecantikan 1

Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh serbuk barli tersebut dengan sedikit perahan […]

Read more

Kulit Semakin Cerah & Gebu Dengan Vitamin Cantik

Assalamualaikum, Pernah cuba vitamin Shaklee? Ramai yang beri feedback yang sangat memberangsangkan dan buat kita turut rasa sama excited sebab mereka dapat hasil yang sangat best. Umumnya, yang ambil vitamin untuk kecantikan, memang sudah pasti akan mendapat hasil kulit yang cantik.Nak dapat kulit yang cantik dan gebu, syarat dia sangat mudah. Kena ambil setiap hari dan konsisten. Setiap vitamin dalam […]

Read more

TESTIMONI: Perkongsian Para Ibu Hamil Selepas Mengambil Vitamin Semulajadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua .. Pagi ni, saya nak berkongsi pengalaman seorang ibu hamil, yang bernama pn Mareeya. Beliau berkongsikan pengalaman beliau hamil kali pertama tanpa Shaklee dan hamil kali kedua dengan vitamin Shaklee. Saya seronok sangat membaca perkongsian beliau, sebab apa yang beliau rasai, sama seperti pengalaman saya jugak. hehe.. Jom baca kisah beliau. 🙂   PERBEZAAN MENGANDUNG […]

Read more

Bayi Songsang? Ketahui Teknik Semulajadi Untuk Betulkan Kedudukan Bayi Songsang

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .., Mengandung adalah satu detik yang sangat indah bagi semua ibu. Namun, detik indah ini boleh berubah menjadi detik yang panik dan merisaukan, jika doktor memaklumkan bahawa kedudukan bayi sedang berada di dalam keadaan songsang. Lebih-lebih lagi kalau kehamilan tu dah mencecah 36 minggu. Di laporkan bahawa, kedudukan bayi songsang pada awal kehamilan berlaku hampir […]

Read more
1 2 3 22